« Alle artikelen

Buteyko methode en ademoefeningen

8 februari 2021

Konstantin Buteyko is de wetenschapper en arts die als eerste heeft aangetoond dat bovenmatige longventilatie ( “diepe ademhaling”) zogenaamde welvaartsziekten veroorzaakt. “Diepe ademhaling” leidt tot een tekort aan kooldioxide (CO2) in de lucht van de longen en verstoort daardoor de stofwisseling en de immuniteit. Uiteraard spelen eetgewoontes, levensstijl en zelfs de manier van denken een zekere rol in het vormen van “diepe ademhaling”.

Onlangs heb ik de theoretische opleiding tot Buteyko therapeut afgerond en mag ik mij ‘Aspirant therapeut’ noemen. Voor het definitief afronden van de opleiding ben ik op zoek naar, op dit moment, actieve leden van Better Bodies Healthclub Zundert, die medicijnen gebruiken voor klachten op het gebied van ademhaling (Astma, COPD, vatbaarheid voor verkoudheden, verstopte neus, vormen van allergie e.d.), hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol. Ook leden met fibromyalgie en chronische vermoeidheid, maar zonder medicijnen, zijn welkom.  Tevens hebben duursporters zonder klachten, die zich willen verbeteren, baat bij de Buteyko methode.

**Het welslagen van de Buteyko methode vraagt motivatie en doorzettingsvermogen. Een blijvend beter gevoel zal de beloning zijn.

Meer informatie? Neem dan contact op met Ad van Broekhoven via email:  advanbroekhoven@kpnmail.nl

Andere artikelen

98 reviews op Facebook

32 reviews op Google