« Alle artikelen

Buteyko methode en ademoefeningen

8 februari 2021

Konstantin Buteyko is de wetenschapper en arts die als eerste heeft aangetoond dat bovenmatige longventilatie ( “diepe ademhaling”) zogenaamde welvaartsziekten veroorzaakt. “Diepe ademhaling” leidt tot een tekort aan kooldioxide (CO2) in de lucht van de longen en verstoort daardoor de stofwisseling en de immuniteit. Uiteraard spelen eetgewoontes, levensstijl en zelfs de manier van denken een zekere rol in het vormen van “diepe ademhaling”.

Onlangs heb ik de theoretische opleiding tot Buteyko therapeut afgerond en mag ik mij ‘Aspirant therapeut’ noemen. Voor het definitief afronden van de opleiding ben ik op zoek naar, op dit moment, actieve leden van Better Bodies Healthclub Zundert, die medicijnen gebruiken voor klachten op het gebied van ademhaling (Astma, COPD, vatbaarheid voor verkoudheden, verstopte neus, vormen van allergie e.d.), hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol. Ook leden met fibromyalgie en chronische vermoeidheid, maar zonder medicijnen, zijn welkom.  Tevens hebben duursporters zonder klachten, die zich willen verbeteren, baat bij de Buteyko methode.

Actieve leden die zich aanmelden, krijgen gratis een eerste contactmoment met een intake van 1 uur en een viertal contactmomenten van een half uur. Hierin maken ze kennis met de theoretische achtergronden en gaan ze aan de slag met ademoefeningen. Na het laatste contactmoment, zal ik de vorderingen** volgen middels contactmomenten per app of email.

**Het welslagen van de Buteyko methode vraagt motivatie en doorzettingsvermogen. Een blijvend beter gevoel zal de beloning zijn.

Aanmelden tot uiterlijk 15 februari 2021 via email:  advanbroekhoven@kpnmail.nl

Andere artikelen

61 reviews op Facebook

19 reviews op Google