Barre – perfect burn

De Barre wordt weer met een periode van 8 weken verlengd en zal t/m 29-12-2018 in ieders geval terug te vinden zijn op het groepslesrooster. Deze 30 minuten les zal iedere zaterdag om 09.15u plaatsvinden.

Wat is de barre nu eigenlijk precies? En is het alleen geschikt als je zo lenig bent dat je je benen in je nek kunt leggen of is het een training voor iedereen?
De barre-workout combineert bewegingen uit klassiek en modern ballet, pilates en yoga. Voor een grote spiegel wissel je snelle, vloeiende bewegingen af met isometrische krachttraining, waarbij je specifieke spiergroepen aanspant en je lichaam stil houdt. De barre gebruik je om jezelf in balans te houden. Na elke serie krachtoefeningen doe je stretches die ervoor zorgen dat je spieren telkens opnieuw verlengd worden.

Bewegen aan de barre
Pirouettes komen er in een barre-workout niet aan te pas. Meestal begin je met een warming-up op een matje, om daarna een serie oefeningen aan de barre te doen voor armen, benen en core. Alle oefeningen worden rustig en aandachtig uitgevoerd. Bij sommige gebruik je lichte gewichtjes of een weerstandsband om de armoefeningen een tikkeltje zwaarder te maken.

Fit en flexibel
Als beloning van deze workout krijg je een elegant, fit, flexibel en sterk lichaam. Je houding wordt beter, je spieren sterker, je lijf flexibeler en je raakt ook nog kilo’s kwijt. Bovendien is de barre-workout een ontspannende vorm van training. Je kunt een barre-workout bijvoorbeeld goed combineren met een normale krachttrainingssessie of met je hardlooptrainingen.

Geen spitzen
De barre-workout is geschikt voor jong en oud. Om mee te doen heb je echt geen dansachtergrond nodig en tijdens een les hoef je ook geen tutu en spitzen te dragen zoals een professionele ballerina. De workouts doe je het beste op dansschoenen, blote voeten of sokken met een profiel en soepel zittende sportkleding die strak aansluit op je lichaam (zoals yogakleding of een legging) is prima. Zo kun je in de spiegel ook goed zien of je de oefeningen correct uitvoert!